Bezlepkový cuketový perník
Ingrediencie
250 g nastrúhaná mladá cuketa
300 g Fine mix Liana
3 ks vajcia veľkosť L
150 g kryštálový cukor
100 ml olej
150 ml mlieko
2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
300 g Fine mix Liana
3 ks vajcia veľkosť L
150 g kryštálový cukor
100 ml olej
150 ml mlieko
2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
Čokoládová poleva :
200 g čokoláda Liana 70%
50 g rastlinný tuk na polevy
50 g maslo
Dodatky : ríbezľový džem

Postup
- 1. Umyjeme cuketu a nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
- 2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
- 3. Pridáme olej a mlieko.
- 4. Do hmoty nasypeme Fine mix zmiešaný s kakaom tmavým.
- 5. Pridáme cuketu a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov.
- 6. Plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
- 7. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút.
- 8. Na horúci perník natrieme ríbezľový džem a necháme vychladnúť.
- 9. Nakoniec vrch koláča polejeme čokoládovou polevou.