- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkový sendvič / veka na chlebíčky
Bezlepkový sendvič / veka na chlebíčky
Výborný bezlepkový sendvič - veka na domáce chlebíčky.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 500 g Bread mix white Liana
- 550 ml vlažná voda
- 10 g sušené droždie
- 2 PL olej
- 2 KL cukor
- štipka soli
Recept je vhodný na
- sendvič,
- toastový chlieb,
- veka na chlebíčky
- Do misky dáme Bread mix white, cukor, vlažnú vodu, štipku soli a sušené droždie. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom približne 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou, potrieme olejom. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť 20 minút a ďalších 30 minút bez fólie. Vykysnuté cesto potrieme zmesou 2 PL oleja a 2 PL vody a narežeme.
- Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.
Dobrý tip:
Na sendvič - veku postačí polovičné množstvo surovín do formy na biskupský chlieb, avšak veka bude menšia.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 500 g Bread mix white Liana
- 550 ml vlažná voda
- 10 g sušené droždie
- 2 PL olej
- 2 KL cukor
- štipka soli
Recept je vhodný na
- sendvič,
- toastový chlieb,
- veka na chlebíčky
Produkty k receptu