Bezlepkové zemiakové lokše
- 500 g uvarených zemiakov
- 100-130 g Bakery mix Liana
- 1 vajce
- ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
- olej alebo roztopené maslo na potretie
- Uvaríme zemiaky.
- Nastrúhame na jemno, pridáme soľ, vajce, čast z Bakery mix a vypracujeme pevné cesto. Ak sa cesto lepí, podsypeme s Bakery mix .
- Urobíme valec, ktorý rozdelíme na 6 častí po 110 g.
- Každú časť vyvaľkáme na tenkú placku. Podsypávame zvyšnou časťou Bakery mix, ktorú sme nepoužili do cesta, aby sa neprilepila.
- Na horúcej suchej panvici pečieme z jednej aj z druhej strany.
- Ihneď po upečení potierame rozpusteným maslom alebo olejom.
Dobrý tip:
Lokše sú výborné k dusenej kapuste a mäsu alebo naplnené pečienkou a kto má rád môže na sladko s lekvárom a makom.
- 500 g uvarených zemiakov
- 100-130 g Bakery mix Liana
- 1 vajce
- ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
- olej alebo roztopené maslo na potretie
Produkty k receptu