Bezlepkové zemiakové lokše
Ingrediencie
500 g uvarených zemiakov
150 g Bread mix white Liana
1 vajce
½ lyžičky soľ
olej alebo maslo na potretie
150 g Bread mix white Liana
1 vajce
½ lyžičky soľ
olej alebo maslo na potretie
ryžová múka Liana
Postup
1. Uvaríme zemiaky v šupke.
2. Nastrúhame na jemno, pridáme soľ, vajce, Bread mix white a vypracujeme pevné cesto. Ak sa cesto lepí, podsypeme napr. ryžovou múkou.
3. Urobíme valec, ktorý rozdelíme na 6 častí po 110 g.
2. Nastrúhame na jemno, pridáme soľ, vajce, Bread mix white a vypracujeme pevné cesto. Ak sa cesto lepí, podsypeme napr. ryžovou múkou.
3. Urobíme valec, ktorý rozdelíme na 6 častí po 110 g.
4. Každú časť vyvaľkáme na tenkú placku. Podsypávame s ryžovou múkou, aby sa neprilepila.
5. Na horúcej suchej panvici pečieme z jednej aj z druhej strany.
6. Ihneď po upečení potierame rozpusteným maslom alebo olejom.
Dobrý tip:
Lokše sú výborné k dusenej kapuste a mäsu alebo naplnené pečienkou a kto má rád môže na sladko s lekvárom a makom.