Bezlepkové zemiakové lokše

  • Lokše sú výborné k dusenej kapuste a mäsu alebo naplnené pečienkou a kto má rád môže na sladko s lekvárom a makom.
Bezlepkové zemiakové lokše
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

500 g uvarených zemiakov
100-130 g Bakery mix  Liana
1 vajce
½  KL soľ

Ďalej potrebujeme:
olej alebo roztopené maslo na potretie
 
 
 

 

 

Postup

1. Uvaríme zemiaky.

2. Nastrúhame na jemno, pridáme soľ, vajce, čast z Bakery mix a vypracujeme pevné cesto. Ak sa cesto lepí, podsypeme s Bakery mix .

3. Urobíme valec, ktorý rozdelíme na 6 častí po 110 g.
 
4. Každú časť vyvaľkáme na tenkú placku. Podsypávame zvyšnou časťou Bakery mix, ktorú sme nepoužili do cesta, aby sa neprilepila.
 
5. Na horúcej suchej panvici pečieme z jednej aj z druhej strany.
 
6. Ihneď po upečení potierame rozpusteným maslom alebo olejom.
 
Dobrý tip:
Lokše sú výborné k dusenej kapuste a mäsu alebo naplnené pečienkou a kto má rád môže na sladko s lekvárom a makom.

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.