Bezlepková parená knedľa z Bread mix white
- 450 g Bread mix white Liana
- 330 - 350 ml mlieko
- 24 g droždie
- 1 vajce (veľkosť L)
- 5 KL cukor
- 1 KL soľ
- ryžová múka Liana na podsypávanie
- Začneme prípravou kvásku z polovice teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme nakvasiť cca 10 minút na teplom mieste.
- Vykysnutý kvások z droždia pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto mixérom s hnetacími metličkami 3-5 minút. Preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 5-7 mm, stočíme do tvaru knedle. Necháme 10 minút kysnúť prikryté fóliou. Pred parením knedľu aj podložku na parenie potrieme olejom.
- Knedle paríme v parnom hrnci 25 - 30 minút podľa veľkosti.
Dobrý tip:
Namiesto Bread mix white môžeme použiť bezlepkovú múčnu zmes Bread mix dark s pohánkou.
- 450 g Bread mix white Liana
- 330 - 350 ml mlieko
- 24 g droždie
- 1 vajce (veľkosť L)
- 5 KL cukor
- 1 KL soľ
- ryžová múka Liana na podsypávanie
Produkty k receptu