- Domov
- Chutné recepty
- Klasické bezlepkové halušky
Klasické bezlepkové halušky
Trvanie: 20 minút (h:m)
Porcie: 2 (ks)
Obľúbené klasické halušky u malých či veľkých s bryndzou, tvarohom alebo kapustou.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 150 g Universal mix Liana
- 150 ml voda
- vajce
- soľ podľa chuti
- Všetky suroviny spracujeme do hladkého cesta.
- Cesto cez haluškár pretlačíme lyžicou do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch necháme prevrieť ešte cca 3 minúty a scedíme.
Dobrý tip:
Ak chceme pripraviť zemiakové halušky, časť vody nahradíme najemno nastrúhaným zemiakom.
Dobrý tip 2:
Ak pripravujeme halušky s bryndzou, tvarohom alebo kapustou, len zľahka prepláchneme studenou vodou.
Dobrý tip 3:
Ak chceme halušky ako prílohu dôkladne ich prepláchneme a scedíme.
Dobrý tip 4:
Halušky môžeme pripraviť aj bez pridania vajíčka.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 150 g Universal mix Liana
- 150 ml voda
- vajce
- soľ podľa chuti
Produkty k receptu