Žĺtková torta s krémom z vaječného likéru
Bezlepkový korpus:
- 210 g masla izbovej teploty
- 210 g práškového cukru
- 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
- 120 g Liana Cake mix
- 5 ks bielkov
Lepkový korpus:
- 210 g masla izbovej teploty
- 210 g práškového cukru
- 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
- 125 g polohrubej múky
- 3 ČL kypriaceho prášku
- 5 ks bielkov
Krém
- 170 ml vaječného likéru
- 200 ml plnotučného mlieka
- 1 ks Liana Vanilkový cukor 10 g
- 1 PL kryštalového cukru
- 1 ks Liana Zlatý krém 40 g
- 150 g masla
- 3 PL práškového cukru
Žĺtková poleva
- 5 ks žĺtkov
- 210 g práškového cukru
- 100 g na drobno nasekaných orechov na boky torty
Nakúpiť Liana produkty z receptu
- Najprv si uvaríme hustý puding zmiešaním mlieka, likéru, vanilkového cukru, kryštalového cukru a Zlatého krému. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť.
- V miske vyšľaháme bielky. Následne v druhej mise vyšľaháme maslo spolu s práškovým cukrom do krémova. Do zmesi pridáme múku, orechy, prípadne kypriaci prášok. Zmes premiešame v robote alebo mixérom. Stierkou pridáme bielky a jemne zapracujeme. Cesto rozdelíme do dvoch plechov s priemerom 21 cm. Pečieme pri teplote 180 °C 20–25 minút dozlata. Korpusy necháme vychladiť. V prípade potreby vrch zarovnáme.
- Puding a maslo vyberieme hodinu pred šľahaním, aby mali rovnakú teplotu. Najprv si predšľaháme puding. Z masla a cukru vyšľaháme krém a postupne pridávame puding. Krém máme hotový. Polovicu natrieme medzi 2 orechové pláty, zvyšok rozotrieme po povrchu a zarovnáme. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, ktorú rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na silikónovú podložku. Sušíme 30 minút pri teplote 110 °C, horný a dolný ohrev s ventilátorom. Suchý plát nalámeme a zapichneme do torty. Môžeme ozdobiť trblietkami.
- Boky torty obsypeme posekanými orieškami.
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
Bezlepkový korpus:
- 210 g masla izbovej teploty
- 210 g práškového cukru
- 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
- 120 g Liana Cake mix
- 5 ks bielkov
Lepkový korpus:
- 210 g masla izbovej teploty
- 210 g práškového cukru
- 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
- 125 g polohrubej múky
- 3 ČL kypriaceho prášku
- 5 ks bielkov
Krém
- 170 ml vaječného likéru
- 200 ml plnotučného mlieka
- 1 ks Liana Vanilkový cukor 10 g
- 1 PL kryštalového cukru
- 1 ks Liana Zlatý krém 40 g
- 150 g masla
- 3 PL práškového cukru
Žĺtková poleva
- 5 ks žĺtkov
- 210 g práškového cukru
- 100 g na drobno nasekaných orechov na boky torty
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu
Janka
Pali
Magda