Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb bez rozkvasu

  • Ani kváskový chlieb nemusí byť komplikovaný. So správnym receptom ho zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb bez rozkvasu
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

200 g Bread mix dark Liana
200 g Bread mix white Liana
1 a  ½ KL soľ
1 KL mletá rasca
1 PL ľanové semienka
2 PL ryžový kvások
400 ml teplá voda
3 PL olej
1 PL slnečnicové semienka
 
Ďalej potrebujeme:
olej a voda 1:1
ľanové semienka
slnečnicové semienka

Postup

1. Bread mix dark, bread mix white, soľ, mletá rasca, ryžový kvások, ľanové semienka a teplá voda. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka. 
 
2. Preložíme do vymastenej formy. Potrieme olejom, prikryjeme a necháme 8-12 hodín kysnúť.
 
3. Pred pečením potrieme zmesou vody a oleja a posypeme semienkami. Pečieme 20 minút na 250°C, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 30 minút.
 
4. Horúci chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
 
Dobrý tip:
Postup ako pripraviť Bezlepkový ryžový kvások nájdete tu: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-ryzovej-muky
 
Dobrý tip 2:
Viac o bezlepkovom kváskovaní sa dočítate na našom blogu v článkoch "Ako založiť bezlepkový kvások" a "10 mýtov a skutočností o kvásku"
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.