Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb bez rozkvasu
- 200 g Bread mix dark Liana
- 200 g Bread mix white Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 1 KL mletá rasca
- 1 PL ľanové semienka
- 2 PL ryžový kvások
- 400 ml teplá voda
- 3 PL olej
- 1 PL slnečnicové semienka
Ďalej potrebujeme
- olej a voda 11
- ľanové semienka
- slnečnicové semienka
- Bread mix dark, bread mix white, soľ, mletá rasca, ryžový kvások, ľanové semienka a teplá voda. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka.
- Preložíme do vymastenej formy. Potrieme olejom, prikryjeme a necháme 8-12 hodín kysnúť.
- Pred pečením potrieme zmesou vody a oleja a posypeme semienkami. Pečieme 20 minút na 250°C, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 30 minút.
- Horúci chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Dobrý tip:
Postup ako pripraviť Bezlepkový ryžový kvások nájdete tu: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-ryzovej-muky
Dobrý tip 2:
Viac o bezlepkovom kváskovaní sa dočítate na našom blogu v článkoch "Ako založiť bezlepkový kvások" a "10 mýtov a skutočností o kvásku"
- 200 g Bread mix dark Liana
- 200 g Bread mix white Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 1 KL mletá rasca
- 1 PL ľanové semienka
- 2 PL ryžový kvások
- 400 ml teplá voda
- 3 PL olej
- 1 PL slnečnicové semienka
Ďalej potrebujeme
- olej a voda 11
- ľanové semienka
- slnečnicové semienka
Produkty k receptu