Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom
- 300 g Bread mix white Liana
- 200 ml voda
- ½ kocky droždie
- 2 PL vlašské orechy
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor
- hrsť medvedieho cesnaku
- petržlenová vňať
- olivový olej
- vlašské orechy na posypanie
- V 100 ml vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie a necháme vzísť kvások.
- Do kuchynského robota dáme Bread mix white, soľ, nakysnutý kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Nakoniec pridáme nasekané orechy a premiešame. Necháme kysnúť 60 minút.
- Polovicu cesta rozotrieme do silikónovej formy na chlieb, posypeme nasekaným medvedím cesnakom, petržlenovou vňaťou a rozotrieme druhú polovicu cesta. Necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pred pečením potrieme olivovým olejom a posypeme orechami.
- Na dno rúry vložíme menší plech a rúru vyhrejeme na 220°C. Chlieb vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 180°C a dopečieme 25 minút.
- 300 g Bread mix white Liana
- 200 ml voda
- ½ kocky droždie
- 2 PL vlašské orechy
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor
- hrsť medvedieho cesnaku
- petržlenová vňať
- olivový olej
- vlašské orechy na posypanie
Produkty k receptu