Bezlepkové punčové tortičky
Cesto
- 6 PL Cake mix Liana
- 6 PL cukor práškový
- 6 PL teplá voda
- 6 vajec
- 3 PL olej
- štipka soli
Punčová zmes
- 3 PL ríbezľový džem
- 50 ml horúca voda
- šťava z pol citróna
- rum podľa chuti
- 2 - 3 kvapky červené farbivo
Punčová poleva
- 1 vrecko Punčová poleva Liana
- 200 g cukor práškový
- 3 PL studená voda
- 1 KL olej
- na odzobu maliny a mäta
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha, žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Do žĺtkov postupne pridáme vodu, olej, Cake mix a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 15 minút. Z mierne vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a následne necháme úplne vychladnúť.
- Z cesta vykrojíme 20 koliesok. Zvyšné cesto rozdrvíme prstami, vložíme do misy a pridáme džem, horúcu vodu zmiešanú s pár kvapkami červenej farby, šťavu z citróna a poriadne premiešame. Koliesko cesta vložíme naspäť do formičky, uložíme 1 PL punčovej zmesi, zarovnáme a prikryjeme druhým kolieskom. Polejeme Punčovou polevou pripravenou podľa návodu na obale a dozdobíme malinami s lístkom mäty.
Cesto
- 6 PL Cake mix Liana
- 6 PL cukor práškový
- 6 PL teplá voda
- 6 vajec
- 3 PL olej
- štipka soli
Punčová zmes
- 3 PL ríbezľový džem
- 50 ml horúca voda
- šťava z pol citróna
- rum podľa chuti
- 2 - 3 kvapky červené farbivo
Punčová poleva
- 1 vrecko Punčová poleva Liana
- 200 g cukor práškový
- 3 PL studená voda
- 1 KL olej
- na odzobu maliny a mäta
Produkty k receptu