Bezlepkové kysnuté hrebene (na desiatu do školy)
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
- 1 vajce + 1 žĺtok
- 70 g roztopené maslo, nie horúce
- 300 - 330 ml mlieko
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 60 g cukor práškový
- 10 g sušené droždie alebo 21 g čerstvé
- štipka soli
- ½ KL Poleva citrónová Liana
Tvarohová plnka
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 130 g cukor práškový
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- Jablková plnka - jablká zmiešame so škoricovým cukrom Liana
- Lekvárová plnka
Na potretie
- 2 žĺtky
- 1 PL voda
1. Do misky nasypeme Bakery mix a následne pridáme ostatné suroviny. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami. Ak je cesto príliš tuhé, prilejeme trochu mlieka. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 40 minút.
2. Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, práškového a vanilínového cukru a citrónovej polevy. Premiešame a plnka je hotová.
3. Podložku posypeme ryžovou múkou a vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme jednu polovicu a rozdelíme na 6 častí, ktoré na jednej polovici ozdobne narežeme. Naplníme podľa chuti, preložíme narezanou časťou a okraje zatlačíme, aby plnka nevytiekla. Tým istým postupom pripravíme aj druhú polovicu cesta. Hrebene preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme ešte 40 minút podkysnúť.
4. Po vykysnutí potrieme povrch žĺtkami a pečieme v rúre pri 180°C 15 - 20 minút do zlatista. Upečené necháme vychladnúť, posypeme cukrom a môžeme podávať.
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
- 1 vajce + 1 žĺtok
- 70 g roztopené maslo, nie horúce
- 300 - 330 ml mlieko
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 60 g cukor práškový
- 10 g sušené droždie alebo 21 g čerstvé
- štipka soli
- ½ KL Poleva citrónová Liana
Tvarohová plnka
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 130 g cukor práškový
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- Jablková plnka - jablká zmiešame so škoricovým cukrom Liana
- Lekvárová plnka
Na potretie
- 2 žĺtky
- 1 PL voda
Produkty k receptu