Bezlepkové kysnuté hrebene (na desiatu do školy)

  • Hrebene z kysnutého cesta, ktoré sú jemnučké aj po niekoľkých dňoch. Samozrejme, ak Vám ostanú :)
Bezlepkové kysnuté hrebene
  • 88
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g Bakery mix Liana
1 vajce + 1 žĺtok
70 g roztopené maslo, nie horúce
300 - 330 ml mlieko
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
60 g cukor práškový
10 g sušené droždie alebo 21 g čerstvé
štipka soli
½ KL Poleva citrónová Liana
 
Tvarohová plnka:
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
130 g cukor práškový
250 g hrudkovitý tvaroh
1 KL Poleva citrónová Liana
 
Jablková plnka - jablká zmiešame so škoricovým cukrom Liana
Lekvárová plnka 
 
Na potretie:
2 žĺtky
1 PL voda 

 

 

Postup

1. Do misky nasypeme Bakery mix a následne pridáme ostatné suroviny. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami. Ak je cesto príliš tuhé, prilejeme trochu mlieka. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 40 minút.
 
2. Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, práškového a vanilínového cukru a citrónovej polevy. Premiešame a plnka je hotová.
 
3. Podložku posypeme ryžovou múkou a vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme jednu polovicu a rozdelíme na 6 častí, ktoré na jednej polovici ozdobne narežeme. Naplníme podľa chuti, preložíme narezanou časťou a okraje zatlačíme, aby plnka nevytiekla. Tým istým postupom pripravíme aj druhú polovicu cesta. Hrebene preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme ešte 40 minút podkysnúť. 
 
4. Po vykysnutí potrieme povrch žĺtkami a pečieme v rúre pri 180°C 15 - 20 minút do zlatista. Upečené necháme vychladnúť, posypeme cukrom a môžeme podávať.
 
 
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

88
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.