Bezlepkové kváskové lievance
1. deň rozkvas
- 150 ml voda
- 100 g Bakery mix Liana
- 1 PL kvások
2. deň cesto
- 350 ml vlažné mlieko
- 100 g Bakery mix Liana
- 3 KL kokosový olej
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 vajce
- 1 PL med
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- olej
- džem, nutela, čokoláda, ovocie, agáve sirup / javorový sirup
- Bakery mix, vodu a kvások rozmiešame v miske vareškou. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť do rána.
- Ráno k rozkvasu pridáme suroviny z druhého dňa, vymiešame mixérom a necháme kysnúť zakryté fóliou 2 hodiny.
- Panvicu na lievance potrieme olejom a necháme poriadne rozpáliť. Lyžicou kladieme cesto na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch strán dozlatista.
- Podávame potreté džemom alebo nutelou s ovocím preliate javorovým alebo agávovým sirupom.
Dobrý tip:
Ak nemáme panvicu na lievance môžeme použiť obyčajnú. Cesto nalievame lyžičkou do tvaru kruhu a pečieme z oboch strán.
1. deň rozkvas
- 150 ml voda
- 100 g Bakery mix Liana
- 1 PL kvások
2. deň cesto
- 350 ml vlažné mlieko
- 100 g Bakery mix Liana
- 3 KL kokosový olej
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 vajce
- 1 PL med
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- olej
- džem, nutela, čokoláda, ovocie, agáve sirup / javorový sirup
Produkty k receptu