Bezlepkové kokosové rezy
Piškóta
- 3 ks vajce
- 3 PL cukor práškový
- 2 PL Cake mix Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Kokosová plnka
- 3 ks bielok
- 2 PL cukor práškový
- 60 g kokos strúhaný jemný
Krém
- 400 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL cukor kryštálový
- 120 g maslo
- 2 PL cukor práškový
Čokoládová poleva
- 40 g stužený tuk
- 50 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
Plech veľkosti
- 27x24 cm
- Bielky na piškótu vyšľaháme do tuha.
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Pridáme cake mix a kakao, dôkladne prešľaháme. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Pripravíme kokosovú plnku tak, že bielky vyšľaháme s cukrom do polotuha. Ručne vmiešame strúhaný kokos.
- Cesto na piškótu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. V malých kôpkach ukladáme na cesto kokosovú plnku.
- Pečieme pri 165-170°C 15-18 minút.
- 300 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý krém a kakao. Zohriate mlieko osladíme kryštálovým cukrom, pridáme zmes mlieka, zlatého krému a kakaa. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Prelejeme do inej misy a necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vychladnutým prešľahaným pudingom.
- Krém natrieme na koláč a necháme stuhnúť v chladničke.
- Čokoládu so stuženým tukom roztopíme a polejeme ňou koláč. Necháme stuhnúť.
- Skoro zatuhnutú čokoládu môžeme posypať strúhaným kokosom.
Piškóta
- 3 ks vajce
- 3 PL cukor práškový
- 2 PL Cake mix Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Kokosová plnka
- 3 ks bielok
- 2 PL cukor práškový
- 60 g kokos strúhaný jemný
Krém
- 400 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL cukor kryštálový
- 120 g maslo
- 2 PL cukor práškový
Čokoládová poleva
- 40 g stužený tuk
- 50 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
Plech veľkosti
- 27x24 cm
Produkty k receptu