Bezlepkové celozrnné kaiserky
- 20 g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml voda
- 300 g Rolls mix Liana
- 200 g Bread mix dark Liana
- 7 g soľ
- 1 PL drvené ľanové semienka
- 1 PL sezamové semienka
- 1-2 PL zlaté ľanové semienka
- 1 PL slnečnicové semienka
- 4 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme
- olivový olej
- zmes ľanových semienok
- Z droždia, cukru a 100 ml vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
- Rolls mix, Bread mix dark, soľ, ľanové a sezamové semienka, pripravený kvások a zvyšnú vody miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka. Prikryté necháme 30 minút kysnúť.
- Naolejovanými rukami zľahka spracujeme na naolejovanej podložke. Cesto rozdelíme na menšie časti a vytvarujeme žemličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Žemličky otlačíme v ľanových semienkach, prípadne ich nimi posypeme a naolejovanou formičkou na kaiserky v nich urobíme zárezy.
- Prikryjeme fóliou a necháme 20-30 minút kysnúť.
- Postriekame vodou a pečieme pri 230-240°C 18 minút.
- Horúce kaiserky postriekame vodou a necháme vychladnúť.
- 20 g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml voda
- 300 g Rolls mix Liana
- 200 g Bread mix dark Liana
- 7 g soľ
- 1 PL drvené ľanové semienka
- 1 PL sezamové semienka
- 1-2 PL zlaté ľanové semienka
- 1 PL slnečnicové semienka
- 4 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme
- olivový olej
- zmes ľanových semienok
Produkty k receptu