Domáce bezlepkové opekance "bobaľky" s makom
Cesto:
- 700 g Liana Bakery mix
(plus trochu na pomúčenie dosky ) - 500 ml mlieka
(200 ml na kvások + 300 ml na dolievanie pri miešaní) - 42 g droždie (1 kocka)
- štipka soli
- 1 ČL cukru do kvásku
- 3 PL cukru do cesta
Plnka :
- mlieko
- mak
- práškový cukor
Nakúpiť Liana produkty z receptu
- Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások a necháme ho približne 10 minút nakysnúť.
- V mixéri následne zmiešame kvások s Liana Bakery mixom, soľou, cukrom a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vypracované cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 30 – 60 minút, kým zdvojnásobí svoj objem.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vytvarujeme dlhé valčeky (slíže), z ktorých odkrajujeme malé kúsky a formujeme guličky. Tie ukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Plech prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme opekance (bobaľky) kysnúť ešte približne 30 minút.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút, kým sú krásne zlatisté.
- Po vychladnutí opekance (bobaľky) zalejeme teplým mliekom, necháme ho vsiaknuť a nakoniec dochutíme makom a práškovým cukrom podľa vlastnej chuti.
Dobrý tip:
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
Cesto:
- 700 g Liana Bakery mix
(plus trochu na pomúčenie dosky ) - 500 ml mlieka
(200 ml na kvások + 300 ml na dolievanie pri miešaní) - 42 g droždie (1 kocka)
- štipka soli
- 1 ČL cukru do kvásku
- 3 PL cukru do cesta
Plnka :
- mlieko
- mak
- práškový cukor
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu
Eliška
Magda