Bezlepkové zapekané cestoviny s tvarohom a ovocím

Trvanie: 1:15 (h:m) Porcie: 8 (ks)
Tento bezlepkový tvarohový dezert s fliačkami a ovocnou vrstvou je skvelou voľbou na sladký a výživný dezert. Fliačky sú zmiešané s jemnou tvarohovou zmesou a obohatené o jablká alebo marhule. Celé je to pečené a na vrch sa pridáva bielková pena alebo orechy s javorovým sirupom. Ideálne na každú príležitosť!
Ingrediencie

Základ:


Ovocná vrstva:

  • 2 jablká
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 PL trstinového cukru (ak sú kyslé jablká, pokojne aj 2)
  • 1 hrsť pekanových alebo vlašských orechov
  • alebo
  • 7 marhúľ
  • 1 vanilkový cukor LIANA

 

  Na dokončene:

  • Bielková pena z 2 bielok a 3 PL kryštálového cukru, štipka soli,
  • alebo 10–20 g pekanových orechov a javorový sirup
     
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Fliačky uvaríme so soľou presne podľa návodu na obale (varíme 9–11 minút za občasného miešania).
  2. Scedíme a ešte k teplým primiešame maslo.
  3. Medzitým si pripravíme tvarohovú zmes zmiešaním tvarohu, smotany, cukru, vajíčka. Kto má rád škoricu, pokojne môže pridať aj škoricu.
  4. Ovocie očistíme, marhule nakrájame na plátky a jabĺčka si nastrúhame, zmiešame so škoricou, cukrom. Kto má rád, môže pridať hrozienka alebo sušené brusnice.
  5. Formu vymastíme maslom a posypeme múkou. Formy môžu byť 3 malé alebo ja som tiež piekla ako celok vo forme dĺžky do 27 cm.
  6. Fliačky zmiešame s tvarohovou zmesou.
  7. Na dno formy rozložíme fliačky – nie hrubú vrstvu – na vrch dáme ovocnú vrstvu. Ak máme marhule, tie posypeme vanilkovým cukrom a prikryjeme druhou vrstvou cestoviny. Pokiaľ máme vysokú formu, pokojne môžeme vrstviť fliačky – ovocie – fliačky – ovocie – fliačky. Zbytočne nedávajte hrubé vrstvy. Je potrebné, aby ovocie dalo cestovine aj svoju chuť.
  8. Keď sú fliačky zarovnané, môžeme ich dať piecť v rúre, ktorú si dopredu vyhrejeme. Pečieme 25–30 minút pri teplote 180 °C.
  9. Medzitým si pripravíme bielkový sneh z vajec, soli a cukru. 5 min pred koncom pečenia nanesieme penu, alebo ja som na jablkovú cestovinu naukladala orechy a poliala javorovým sirupom.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Základ:


Ovocná vrstva:

  • 2 jablká
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 PL trstinového cukru (ak sú kyslé jablká, pokojne aj 2)
  • 1 hrsť pekanových alebo vlašských orechov
  • alebo
  • 7 marhúľ
  • 1 vanilkový cukor LIANA

 

  Na dokončene:

  • Bielková pena z 2 bielok a 3 PL kryštálového cukru, štipka soli,
  • alebo 10–20 g pekanových orechov a javorový sirup
     
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.