Bezlepkové moravské koláče s tvarohom a čučoriedkami
- 270 g Liana Bakery mix
- 125 g mlieka 3,5 %
- 10 g čerstvého droždia
- 40 g cukru
- 35 g masla
- 1 vajíčko
- štipka soli
- 250 g krémového tvarohu plnotučného
- 20 g krupicového cukru
- 20 g Liana Vanilkový cukor
- kôra z polky citróna
- ½ rozšľahaného vajíčka
- 250 g mrazených čučoriedok
- 2 PL Liana Zlatý krém
- 100 g mandľových plátkov
- Na prípravu cesta si ohrejeme mlieko, nasypeme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste vzísť. Ku kvásku pridáme zvyšné suroviny okrem soli a masla a vymiesime cesto. Keď je hmota kompaktná, pridáme soľ a maslo a domiesime hladké cesto. To prikryjeme a necháme vykysnúť cca 30 minút.
- Na tvarohovú náplň vymiešame spolu všetky suroviny.
- Vykysnuté cesto si rozdelíme na 12 rovnakých častí. Cesto vytvarujeme do guličky a umiestnime na papier na pečenie. Necháme krátko podkysnúť. Následne pohárom guličku cesta jemne roztlačíme a do vzniknutého otvoru navrstvíme tvaroh a ovocie, ktoré sme zmiešali s 2 PL zlatého krému. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Posypeme plátkami mandlí a pečieme na 180 °C – 18 až 20 minút.
- 270 g Liana Bakery mix
- 125 g mlieka 3,5 %
- 10 g čerstvého droždia
- 40 g cukru
- 35 g masla
- 1 vajíčko
- štipka soli
- 250 g krémového tvarohu plnotučného
- 20 g krupicového cukru
- 20 g Liana Vanilkový cukor
- kôra z polky citróna
- ½ rozšľahaného vajíčka
- 250 g mrazených čučoriedok
- 2 PL Liana Zlatý krém
- 100 g mandľových plátkov
Produkty k receptu