Bezlepkové kysnuté kvietky

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 12-15 (ks)
Recept pre vás pripravila Janka zo show Pečie celé Slovensko 4 – z nášho Liana Bakery mixu vykúzlila nielen chutné, ale aj vizuálne krásne kvietky na špajli, ktoré naplnila vanilkovým Liana Zlatým krémom a slivkovým lekvárom. Stačí k nim len mašľa a máte originálny darček na Deň matiek!
Ingrediencie

Cesto:

  • 100 ml mlieka
  • 40 g kryštálového cukru
  • 15 g čerstvého droždia
  • 200 g Liana Bakery mix (bezlepková zmes na kysnuté cesto) + 10 g na posyp pod cesto
  • 1 ks vajce
  • 3 g soli
  • Kôra z 1 pomaranča
  • 1/2 ČL muškátového orieška
  • 30 g mäkkého masla


Náplň:

  • 20 g Liana Zlatý krém (alebo 40 g vanilkového pudingu)
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 30 g masla
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Slivkový lekvár
  • Na ozdobu mandľové lupienky
  • Na potretie žĺtok a 1 ČL marhuľového džemu alebo medu
     
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Na začiatku si pripravíme vanilkový puding z mlieka, pudingového prášku a cukru. Keď puding zhustne, primiešame maslo. Prenesieme do misky a vrch prikryjeme potravinárskou fóliou. Necháme puding vychladiť.

2. Aktivujeme kvások z mlieka, cukru a droždia.

3. Preosejeme múku. Keď je kvások aktivovaný, pridáme do misky múku, vajce, maslo, muškátový oriešok, kôru a soľ. Vypracujeme cesto pomocou metly.

4. Cesto v mise obalíme fóliou a dáme kysnúť 45–50 minút. Keď je cesto vykysnuté, pomúčime dosku, spracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kvety. Poukladáme ich na plech a necháme podkysnúť 15 min.

5. Do kvietkov vsunieme špajlu alebo drevenú paličku. Následne vytlačíme jamku do cesta. Cesto potrieme vyšľahaným žĺtkom. Do jamky nastriekame vanilkový puding a kvety dochutíme a dozdobíme slivkovým lekvárom, prípadne mandľovými lupienkami.

6. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. Po 15 minútach kvietky vytiahneme z rúry a okraje potrieme žĺtkom zmiešaným s džemom alebo medom – pre lepšiu chuť a krajšiu farbu.
 

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Cesto:

  • 100 ml mlieka
  • 40 g kryštálového cukru
  • 15 g čerstvého droždia
  • 200 g Liana Bakery mix (bezlepková zmes na kysnuté cesto) + 10 g na posyp pod cesto
  • 1 ks vajce
  • 3 g soli
  • Kôra z 1 pomaranča
  • 1/2 ČL muškátového orieška
  • 30 g mäkkého masla


Náplň:

  • 20 g Liana Zlatý krém (alebo 40 g vanilkového pudingu)
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 30 g masla
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Slivkový lekvár
  • Na ozdobu mandľové lupienky
  • Na potretie žĺtok a 1 ČL marhuľového džemu alebo medu
     
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.