Bezlepkový kysnutý jablčník

  • Dokonale mäkký a šťavnatý kysnutý jablkový koláč - BEZ LEPKU, ktorý sa hodí v ktorékoľvek ročné obdobie.
Bezlepkový kysnutý jablčník
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

15 g droždie
50 g cukor kryštálový
250 ml vlažné mlieko
300 g Bakery mix Liana
1 ks vajce
50 ml olej
štipka soli
1 kg nastrúhané jablká
Škoricový cukor Liana podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme:
olej na vymastenie plechu
rozšľahané vajce s trochou mlieka
maslo po upečení

Postup

1. Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť.
 
2. Do misy vložíme Bakery mix, soľ, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme 30 minút vykysnúť.
 
3. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na polovicu. Jednu časť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pripravený plech vymastíme a vložíme doň vyvaľkané cesto.
 
4. Nastrúhané jablká dosladíme škoricovým cukrom podľa vlastnej chuti a rovnomerne nanesieme po celom plechu.
 
5. Druhu časť cesta opäť vyvaľkáme na veľkosť plechu a prikryjeme ním jablká. Okraje cesta zatlačíme. Prikryjeme a necháme 15-20 minút podkysnúť.
 
6. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Pečieme pri 180°C 20-25 minút.
 
7. Po upečení potrieme maslom.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.