Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s mrveničkou

  • Ďalšia varianta kysnutého koláča tentokrát s obľúbenými slivkami.
pre recept na Bezlepkový kysnutý jahodový koláč s mrveničkou kliknite sem.
Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s mrveničkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
250 ml teplá voda alebo mlieko
15 g droždie
50 g roztopené maslo alebo olej
1 vajce
 
Obloha:
1 vrecko Škoricový cukor Liana
slivky
 
Mrvenička:
40 g Bakery mix Liana
25 - 30 ml olej
35 g cukor kryštálový

Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml mlieka, droždia a 1 PL cukru. Necháme cca 10 - 15 minút nakysnúť na teplom mieste.
 
2. Bakery mix, cukor, vajce, olej, nakysnutý kvások z droždia a zvyšné mlieko dôkladne vymiešame.  Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste nakysnúť 30 minút.
 
3. Na pomúčenej pracovnej podložke vyvaľkáme cesto, ktoré vložíme do formy vymastenej olejom. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
 
4. Mrveničku pripravíme zmiešaním Bakery mix Liana, cukru a oleja. Poukladáme vykôstkované slivky, posypeme mrveničkou a Škoricovým cukrom a pečieme pri 180 - 190°C 15-20 minút dozlatista.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.