Bezlepkový koláč so slivkami a makom
Cesto:
- 180 g Liana Cake mix
- 3 ks vajce
- 140 g kryštálový cukor
- 125 ml mlieko
- 125 ml olej
Náplň:
- cca 700 g sliviek (váha v nevykôstkovanom stave)
- 85 g mak
- 2 ks Liana Škoricový cukor
Ďalej potrebujeme:
- Liana Ryžová múka na vysypanie plechu
- plech s rozmerom 21x30 cm
-
Slivky vykôstkujeme, nakrájame na mesiačiky, zasypeme škoricovým cukrom a približne 5 minút podusíme na panvici.
-
V miske vymiešame vajcia s cukrom do hustej peny, postupne prišľaháme mlieko, olej, nakoniec preosiatu múku.
-
Polovicu cesta opatrne vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou, pozor, aby zostalo dostatok cesta na "prikrývku".
-
Korpus pečieme na 180° len krátko, cca 7-8 minút, potom ho vyberieme a posypeme vrstvou maku, na ktorý naukladáme škoricové slivky. Tie posypeme zvyšným makom a vrch koláča zalejeme zvyšným cestom.
-
Koláč vrátime do rúry a pečieme ďalších cca 30-35 minút (záleží od typy rúry) na 180°. Ak by vrch začal moc hnednúť, prikryjeme ho alobalom.
-
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Cesto:
- 180 g Liana Cake mix
- 3 ks vajce
- 140 g kryštálový cukor
- 125 ml mlieko
- 125 ml olej
Náplň:
- cca 700 g sliviek (váha v nevykôstkovanom stave)
- 85 g mak
- 2 ks Liana Škoricový cukor
Ďalej potrebujeme:
- Liana Ryžová múka na vysypanie plechu
- plech s rozmerom 21x30 cm
Produkty k receptu