Bezlepkový obrátený slivkový koláč
Cesto
- 2 ks vajcia
- 1 hrnček kryštálový cukor (hrnček = 250 ml)
- ½ hrnček mak celý
- ½ hrnček olej
- 1/2 hrnček mlieko
- 1 hrnček Cake mix Liana
Plnka
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 400 ml mlieko
- 3-4 lyžice cukor (alebo podľa chuti)
- 1 balenie mascarpone
Dodatky
- 600 g slivky
- 6 lyžíc trstinový cukor
- použitý plech 22x32 cm
- 1. Na plech dáme alobal a posypeme ho trstinovým cukrom. Uložíme prekrojené slivky na polovicu.
- 2. V miske vymiešame metličkou vajíčka, cukor, mlieko, olej. Neskôr jemne zamiešame mak a Cake mix.
- 3. Cesto vylejeme na slivky.
- 4. Pečieme pri 180st 35 minút.
- 5. Necháme vychladnúť a potrieme plnkou.
Postup plnka:
1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
2. Pridáme mascarpone a domixujeme.
Cesto
- 2 ks vajcia
- 1 hrnček kryštálový cukor (hrnček = 250 ml)
- ½ hrnček mak celý
- ½ hrnček olej
- 1/2 hrnček mlieko
- 1 hrnček Cake mix Liana
Plnka
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 400 ml mlieko
- 3-4 lyžice cukor (alebo podľa chuti)
- 1 balenie mascarpone
Dodatky
- 600 g slivky
- 6 lyžíc trstinový cukor
- použitý plech 22x32 cm
Produkty k receptu