Bezlepkový obrátený slivkový koláč
Ingrediencie
Cesto :
2 ks vajcia
1 hrnček kryštálový cukor (hrnček = 250 ml)
½ hrnček mak celý
½ hrnček olej
1/2 hrnček mlieko
1 hrnček Cake mix Liana
2 ks vajcia
1 hrnček kryštálový cukor (hrnček = 250 ml)
½ hrnček mak celý
½ hrnček olej
1/2 hrnček mlieko
1 hrnček Cake mix Liana
Plnka :
1 ks Zlatý krém Liana
400 ml mlieko
3-4 lyžice cukor (alebo podľa chuti)
1 balenie mascarpone
Dodatky :
600 g slivky
6 lyžíc trstinový cukor
použitý plech: 22x32 cm

Dodatky :
600 g slivky
6 lyžíc trstinový cukor
použitý plech: 22x32 cm

Postup
- 1. Na plech dáme alobal a posypeme ho trstinovým cukrom. Uložíme prekrojené slivky na polovicu.
- 2. V miske vymiešame metličkou vajíčka, cukor, mlieko, olej. Neskôr jemne zamiešame mak a Cake mix.
- 3. Cesto vylejeme na slivky.
- 4. Pečieme pri 180st 35 minút.
- 5. Necháme vychladnúť a potrieme plnkou.
Postup plnka:
1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
2. Pridáme mascarpone a domixujeme.