Bezlepkové makovo-jablkové rezy
- 600-700 g nastrúhané jablká
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
- 1 KL Škorica mletá Liana
- 3 ks vajce
- 120 g cukor kryštálový
- 100 ml olej
- 100 ml vlažná voda
- 130 g Cake mix Liana
- 80 g mak mletý
Čokoládová poleva
- 50 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
- 40 g rastlinný tuk
- 1 PL mlieko
Plech veľkosti
- 27x24 cm
- Nastrúhané jablká dochutíme vanilínovým cukrom a škoricou.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame olej a vodu. Ručne vmiešame Cake mix a predpripravený sneh z bielkov.
- Cesto rozdelíme na polovicu, do jednej vmiešame mak.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie postupné nanesieme vrstvu nastrúhaných jabĺk, vrstvu makového cesta a vrstvu bieleho cesta.
- Pečieme pri 170°C 30-35 minút.
- Mierne vychladnutý koláč otočíme, odstránime plech aj papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
- Čokoládu a rastlinný tuk roztopíme v mikrovlnnej rúre, pridáme lyžicu mlieka a polejeme koláč.
- 600-700 g nastrúhané jablká
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
- 1 KL Škorica mletá Liana
- 3 ks vajce
- 120 g cukor kryštálový
- 100 ml olej
- 100 ml vlažná voda
- 130 g Cake mix Liana
- 80 g mak mletý
Čokoládová poleva
- 50 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
- 40 g rastlinný tuk
- 1 PL mlieko
Plech veľkosti
- 27x24 cm
Produkty k receptu