Bezlepkové indiánske kuriatka s exotickou príchuťou

Trvanie: 1:45 (h:m) Porcie: 15-18 (ks)
Naša Janka zo šou Pečie celé Slovensko 4 vytvorila veľkonočnú obmenu klasických indiánkov – bezlepkové kuriatka s marakujovou penou a čokoládovým kabátikom. Piškóty sú z Liana Cake mixu a celé sú nielen chutné, ale aj sviatočne rozkošné!
Ingrediencie

Bezlepkové piškóty:

Marakujová pena:

Čokoládová poleva:

  • 400 g Liana Biela čokoláda
  • 40 g kakaové maslo (alebo 40 g oleja pre jemnejšiu chuť)
  • žlté tukové farbivo
  • čierne tukové farbivo
  • oranžové tukové farbivo
     
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Bezlepkové piškóty: Bielka vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do hustej peny. Medzitým si prešľaháme žĺtka, pridáme kôru z citróna a preosejeme múku. Bielka rozdelíme na dve polovice a do jednej vlejeme žĺtka a pridáme múku. Celú zmes premiešame a spojíme. Vznikne tuhé cesto, ktoré odľahčíme bielkami. Cesto prenesieme do vrecka s hladkou špičkou s priemerom 1 cm. Striekame piškóty s priemerom 4 cm. Pečieme pri teplote 180 °C 15 minút – do zlatista.


Marakujová pena: Z 270 g cukru a vody uvaríme cukrový rozvar, ktorý bude mať teplotu 116 °C, alebo ho uvaríme na bublinu. Súčasne pomaly šľaháme zvyšok cukru, pyré, bielka a kyselinu citrónovú do peny. Cukrový rozvar nalejeme tenkým prúdom za stáleho miešania do snehu. Došľaháme dopevna. Na piškóty striekame jedným ťahom pomocou hladkej špičky s priemerom 1 cm dva kopčeky. Nastriekané kuriatka dáme do chladničky.

Čokoládová poleva: V mikrovlnnej rúre si roztopíme čokoládu s kakaovým maslom. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme žlté farbivo. Čokoládu nalejeme do pohára a namáčame kuriatka. Necháme stiecť. Neponáhľame sa a až keď prestane čokoláda kvapkať, kuriatka prevrátime. Necháme čokoládu zatuhnúť. Čokoláda nesmie mať teplotu vyššiu ako 35 °C. Zvyšok čokolády rozdelíme do dvoch misiek a dofarbíme oranžovou a čiernou farbou. Pomocou špajle vyrobíme očká a oranžovú čokoládu vlejeme do vrecka a dokreslíme zobáčik.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Bezlepkové piškóty:

Marakujová pena:

Čokoládová poleva:

  • 400 g Liana Biela čokoláda
  • 40 g kakaové maslo (alebo 40 g oleja pre jemnejšiu chuť)
  • žlté tukové farbivo
  • čierne tukové farbivo
  • oranžové tukové farbivo
     
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.