Bezlepkové indiánske kuriatka s exotickou príchuťou
Bezlepkové piškóty:
- 3 ks vajcia + 1 ks bielok (L)
- 100 g kryštálový cukor
- kôra z polovice citróna
- 1 ks Liana Vanilkový cukor
- 140 g Liana Cake mix
- 1/4 ČL soľ
Marakujová pena:
- 100 g pyré z marakuje
- 100 g bielkov
- 2 g Liana Kyselina citrónová
- 400 g kryštálový cukor
- 150 g voda
Čokoládová poleva:
- 400 g Liana Biela čokoláda
- 40 g kakaové maslo (alebo 40 g oleja pre jemnejšiu chuť)
- žlté tukové farbivo
- čierne tukové farbivo
- oranžové tukové farbivo
Bezlepkové piškóty: Bielka vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do hustej peny. Medzitým si prešľaháme žĺtka, pridáme kôru z citróna a preosejeme múku. Bielka rozdelíme na dve polovice a do jednej vlejeme žĺtka a pridáme múku. Celú zmes premiešame a spojíme. Vznikne tuhé cesto, ktoré odľahčíme bielkami. Cesto prenesieme do vrecka s hladkou špičkou s priemerom 1 cm. Striekame piškóty s priemerom 4 cm. Pečieme pri teplote 180 °C 15 minút – do zlatista.
Marakujová pena: Z 270 g cukru a vody uvaríme cukrový rozvar, ktorý bude mať teplotu 116 °C, alebo ho uvaríme na bublinu. Súčasne pomaly šľaháme zvyšok cukru, pyré, bielka a kyselinu citrónovú do peny. Cukrový rozvar nalejeme tenkým prúdom za stáleho miešania do snehu. Došľaháme dopevna. Na piškóty striekame jedným ťahom pomocou hladkej špičky s priemerom 1 cm dva kopčeky. Nastriekané kuriatka dáme do chladničky.
Čokoládová poleva: V mikrovlnnej rúre si roztopíme čokoládu s kakaovým maslom. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme žlté farbivo. Čokoládu nalejeme do pohára a namáčame kuriatka. Necháme stiecť. Neponáhľame sa a až keď prestane čokoláda kvapkať, kuriatka prevrátime. Necháme čokoládu zatuhnúť. Čokoláda nesmie mať teplotu vyššiu ako 35 °C. Zvyšok čokolády rozdelíme do dvoch misiek a dofarbíme oranžovou a čiernou farbou. Pomocou špajle vyrobíme očká a oranžovú čokoládu vlejeme do vrecka a dokreslíme zobáčik.
Bezlepkové piškóty:
- 3 ks vajcia + 1 ks bielok (L)
- 100 g kryštálový cukor
- kôra z polovice citróna
- 1 ks Liana Vanilkový cukor
- 140 g Liana Cake mix
- 1/4 ČL soľ
Marakujová pena:
- 100 g pyré z marakuje
- 100 g bielkov
- 2 g Liana Kyselina citrónová
- 400 g kryštálový cukor
- 150 g voda
Čokoládová poleva:
- 400 g Liana Biela čokoláda
- 40 g kakaové maslo (alebo 40 g oleja pre jemnejšiu chuť)
- žlté tukové farbivo
- čierne tukové farbivo
- oranžové tukové farbivo
Produkty k receptu