Hrnčekový bezlepkový veľkonočný baranček

  • Ak vyskúšate tento recept na bezlepkového veľkonočného barančeka, určite nám dáte za pravdu, že v jednoduchosti je krása a inak ho už pripravovať nebudete.
Pre recept na Bezlepkové hrnčekové muffiny kliknite sem.
Hrnčekový bezlepkový veľkonočný baranček
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
1 hrnček Cake mix Liana
½ hrnčeka mlieko
½ hrnčeka kryštálový cukor
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
¼ hrnčeka olej
1 vajce
½ KL soľ
 
Vanilková šľahačka:
150 ml mlieko
1 vrecko Šľahačkové potešenie
1 PL Stužovač Liana Vanilka alebo podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme:
olej na vymastenie formy
cukor práškový na posypanie
cukrárenský posyp

Postup

1. Cake mix zmiešame spolu s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, olej, vajce a štipku soli, ručne metličkou vymiešame.
 
2. Formu na pečenie naplníme cestom, zvyšné cesto môžeme použiť na mini bábovky alebo muffiny. Formy a košíčky plníme do polovice, max. ¾. Pečieme bez ventilátora na 150-160°C približne 30 minút.
 
3. Horúceho barančeka otočíme vrchom na plech a necháme úplne vychladnúť.
 
4. Mini bábovku a barančeka vyberieme z foriem, posypeme práškovym cukrom a dozdobíme. Oko barančekovi môžeme vytvoriť z čokolády.
 
5. Vyšľaháme šľahačkové potešenie a stužovač v mlieku, pomocou cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou šľahačku nanesieme na muffiny. Zdobíme podľa fantázie.
 
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.