Hrnčekový bezlepkový veľkonočný baranček
Ingrediencie
Cesto:
1 hrnček Cake mix Liana
½ hrnčeka mlieko
½ hrnčeka kryštálový cukor
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
¼ hrnčeka olej
1 vajce
½ KL soľ
Vanilková šľahačka:
150 ml mlieko
1 vrecko Šľahačkové potešenie
1 PL Stužovač Liana Vanilka alebo podľa chuti
Ďalej potrebujeme:
olej na vymastenie formy
cukor práškový na posypanie
cukrárenský posyp
Postup
1. Cake mix zmiešame spolu s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, olej, vajce a štipku soli, ručne metličkou vymiešame.
2. Formu na pečenie naplníme cestom, zvyšné cesto môžeme použiť na mini bábovky alebo muffiny. Formy a košíčky plníme do polovice, max. ¾. Pečieme bez ventilátora na 150-160°C približne 30 minút.
3. Horúceho barančeka otočíme vrchom na plech a necháme úplne vychladnúť.
4. Mini bábovku a barančeka vyberieme z foriem, posypeme práškovym cukrom a dozdobíme. Oko barančekovi môžeme vytvoriť z čokolády.
5. Vyšľaháme šľahačkové potešenie a stužovač v mlieku, pomocou cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou šľahačku nanesieme na muffiny. Zdobíme podľa fantázie.