Bezlepkové medové veľkonočné judášky
Cesto:
- 250 g Liana Bakery mix
- 180-190 ml mlieko
- 20 g droždie
- 1 čl med do kvásku
- 1 žĺtok
- 40 g tekutý med
- 30 g zmäknuté maslo
- štipka soli
Na potretie:
- 1 bielok
- + po upečení 1/2 PL maslo + 1 PL med + 1 čl rum
- V miske s múkou si spravíme jamku a z droždia, vlažného mlieka a 1 čl medu pripravíme kvások.
- Keď vzíde, pridáme ďalšie ingrediencie a necháme cesto kysnúť na teplom mieste 45-60 minút.
- Po vykysnutí cesto poriadne premiesime a rozdelíme na 12 rovnakých dielov ( môžeme aj menej, mne vyhovujú malé kúsky pečiva ), z ktorých spravíme šúľky a zatáčame ich do rôznych tvarov.
- Judáše prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Potom ich potrieme bielkom.
- Pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút, podľa veľkosti. Po upečení ešte horúce potrieme zmesou roztopeného masla, medu a rumu
Cesto:
- 250 g Liana Bakery mix
- 180-190 ml mlieko
- 20 g droždie
- 1 čl med do kvásku
- 1 žĺtok
- 40 g tekutý med
- 30 g zmäknuté maslo
- štipka soli
Na potretie:
- 1 bielok
- + po upečení 1/2 PL maslo + 1 PL med + 1 čl rum
Produkty k receptu