Bezlepkové veľkonočné judáše

1:15 (h:m)
1:45 (h:m)
Porcie: 8 (ks)
Dobré známe veľkonočné pečivo. Skúste v ceste na miesto chemicky ošetreného citróna pridať Polevu citrónovú Liana, ktorá krásne cesto prevonia.
Ingrediencie

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup
  1. Z vlažného mlieka a rozdrobeného droždia pripravíme kvások.
  2. Maslo, med, žĺtok vyšľaháme mixérom. V inej miske rozmiešame Bakery mix so soľou a citrónovou polevou. Postupne zapracujeme k maslovej zmesi, prilejeme kvások z droždia a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 45 minút na teplom mieste.
  3. Na pracovnej doske rozdelíme vykysnuté cesto na 8 častí. Z každej ušúľame valček a konce stočíme do tvaru ulity. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť 10 minút.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút. Po vybratí z rúry ihneď potrieme teplou zmesou medu a trochou vlažnej vody.
Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.