Bezlepkové snehové indiánky
Piškóta
- 100-110 g Universal mix Liana
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 3 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Bielková plnka
- 330 g práškový cukor
- 3 ks bielok
- 80 ml voda
- 1/4 KL Kyselina citrónová Liana
- 2 PL ovocný džem
Poleva
- 1 ks Poleva punčová Liana
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 PL olej
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny.
- Do vyšľahaných žĺtkov primiešame Universal mix a Zlatý krém. Nakoniec zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a dávkujeme na plech.
- Pečieme 10-12 minút pri 180°C. Upečené piškóty necháme vychladnúť.
- Pripravíme plnku: 2/3 cukru uvaríme na 116°C.
- Medzitým vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom, džemom a kyselinou citrónovou. Keď je sneh tuhý, pomaly prilievame horúci cukrový rozvar. Za stáleho šľahania necháme mierne vychladnúť.
- Na upečené a vychladnuté piškóty dávkujeme bielkovú plnku do tvaru špica. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale. Stuhnuté špice postupne namáčame do pripravenej polevy. Necháme stuhnúť v chlade.
Piškóta
- 100-110 g Universal mix Liana
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 3 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Bielková plnka
- 330 g práškový cukor
- 3 ks bielok
- 80 ml voda
- 1/4 KL Kyselina citrónová Liana
- 2 PL ovocný džem
Poleva
- 1 ks Poleva punčová Liana
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 PL olej
Produkty k receptu