Torta s krémom z mascarpone a tvarohu
Biely korpus
- 7 ks vajce
- štipka soli
- 7 PL cukor kryštálový
- 3 PL teplá voda
- 1 PL olej
- 7 PL hladká múka
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Kakaový korpus
- 7 ks vajce
- štipka soli
- 7 PL cukor kryštálový
- 3 PL teplá voda
- 1 PL olej
- 5 PL hladká múka
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Biely krém
- 500 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 250 g tvaroh jemný
- cukor práškový podľa chuti
- mlieko podľa potreby
Kakaový krém
- 500 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 750 g tvaroh jemný
- cukor práškový podľa chuti
- 300 g Čokoláda Liana 70%
- 2 PL Kakao holandské Liana
- mlieko podľa potreby
Ďalej potrebujeme
- čerstvé ovocie
- ovocie v želé
- karamelové sušienky
Biely korpus:
- Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli na tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a olej. Ručne vmiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
- Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 45-50 minút.
- Upečený korpus vyberieme z formy, otočíme hore dnom a necháme úplne vychladnúť.
Kakaový korpus:
- Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli na tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a olej. Ručne vmiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom.
- Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 45-50 minút.
- Upečený korpus vyberieme z formy, otočíme hore dnom a necháme úplne vychladnúť.
Biely krém:
- Vyšľaháme rastlinnú smotanu, pridáme mascarpone, tvaroh, cukor a šľaháme do hladka.
- V prípade, že je krém príliš hustý, pridáme pár kvapiek mlieka.
Kakaový krém:
- Rastlinnú smotanu vyšľaháme, pridáme tvaroh a cukor.
- Čokoládu spolu s mliekom roztopíme v mikrovlnnej rúre a prídame do krému.
- Pridáme holandské kakao a dôkladne prešľaháme.
- Tortu plníme pripravenými krémami, ovocím, ovocím v želé alebo sušienkami.
- Zdobíme podľa fantázie.
Dobrý tip:
Pre bezlepkovú verziu stačí hladkú múku a kypriaci prášok do pečiva nahradiť Bezlepkovou múčnou zmesou Cake mix.
Biely korpus
- 7 ks vajce
- štipka soli
- 7 PL cukor kryštálový
- 3 PL teplá voda
- 1 PL olej
- 7 PL hladká múka
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Kakaový korpus
- 7 ks vajce
- štipka soli
- 7 PL cukor kryštálový
- 3 PL teplá voda
- 1 PL olej
- 5 PL hladká múka
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Biely krém
- 500 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 250 g tvaroh jemný
- cukor práškový podľa chuti
- mlieko podľa potreby
Kakaový krém
- 500 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 750 g tvaroh jemný
- cukor práškový podľa chuti
- 300 g Čokoláda Liana 70%
- 2 PL Kakao holandské Liana
- mlieko podľa potreby
Ďalej potrebujeme
- čerstvé ovocie
- ovocie v želé
- karamelové sušienky
Produkty k receptu