Podlhovasté bezlepkové piškóty
- 120 g Universal mix Liana
- 60 g cukor práškový
- 15 g cukor kryštálový
- 5 vajec
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- Bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej mise vyšľaháme do tuha bielky, pridáme kryštálový cukor a 1 ks Vanilínový cukor Liana. V ďalšej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny a ručne zľahka vmiešame bielky. Veľmi opatrne pridáme postupne Universal mix Liana cez sitko.
- Cukrárskym vreckom s hladkou špičkou zľahka nanášame na plech vystlaný papierom na pečenie piškóty dlhé asi 8 - 10 cm. Posypeme Vanilínovým cukrom Liana.
- Pečieme pri 170°C 15 - 17 minút.
Dobrý tip:
Ak chceme piškóty tvrdšie až úplne suché, necháme ich ďalej pri nízkej teplote cca 50°C dosušiť.
- 120 g Universal mix Liana
- 60 g cukor práškový
- 15 g cukor kryštálový
- 5 vajec
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
Produkty k receptu