Kysnutý tvarohovo-čučoriedkový koláč bez lepku
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml teplé mlieko
- 15 g droždie
- 50 ml olej
- 1 ks vajce
Tvarohová náplň
- 500 g tvaroh hrudkovitý
- 120 g cukor práškový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- 1 ks vajce
Mrvenička
- 50 g Bakery mix Liana
- 15 ml olej
- 40 g cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- 300-400 g čučoriedky
- Zo 100 ml teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť.
- V mise spojíme Bakery mix, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme olej.
- Cesto roztlačíme na vymastený plech, prikryjeme a necháme 30 minút podkysnúť.
- Zmiešame tvaroh, cukor, vajce a polevu citrónovú a rovnomerne rozložíme po ceste. Následne navrstvíme čučoriedky.
- Mrveničku pripravíme zmiešaním Bakery mix, cukru a oleja, posypeme ňou koláč.
- Pečieme pri 175°C 40-45 minút.
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml teplé mlieko
- 15 g droždie
- 50 ml olej
- 1 ks vajce
Tvarohová náplň
- 500 g tvaroh hrudkovitý
- 120 g cukor práškový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- 1 ks vajce
Mrvenička
- 50 g Bakery mix Liana
- 15 ml olej
- 40 g cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- 300-400 g čučoriedky
Produkty k receptu