- Domov
- Chutné recepty
- Hrnčekový bezlepkový veľkonočný baranček
Hrnčekový bezlepkový veľkonočný baranček
Ak vyskúšate tento recept na bezlepkového veľkonočného barančeka, určite nám dáte za pravdu, že v jednoduchosti je krása a inak ho už pripravovať nebudete.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 1 hrnček Cake mix Liana
- ½ hrnčeka mlieko
- ½ hrnčeka kryštálový cukor
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- ¼ hrnčeka olej
- 1 vajce
- ½ KL soľ
Vanilková šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 1 PL Stužovač Liana Vanilka alebo podľa chuti
Ďalej potrebujeme
- olej na vymastenie formy
- cukor práškový na posypanie
- cukrárenský posyp
- Cake mix zmiešame spolu s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, olej, vajce a štipku soli, ručne metličkou vymiešame.
- Formu na pečenie naplníme cestom, zvyšné cesto môžeme použiť na mini bábovky alebo muffiny. Formy a košíčky plníme do polovice, max. ¾. Pečieme bez ventilátora na 150-160°C približne 30 minút.
- Horúceho barančeka otočíme vrchom na plech a necháme úplne vychladnúť.
- Mini bábovku a barančeka vyberieme z foriem, posypeme práškovym cukrom a dozdobíme. Oko barančekovi môžeme vytvoriť z čokolády.
- Vyšľaháme šľahačkové potešenie a stužovač v mlieku, pomocou cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou šľahačku nanesieme na muffiny. Zdobíme podľa fantázie.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 1 hrnček Cake mix Liana
- ½ hrnčeka mlieko
- ½ hrnčeka kryštálový cukor
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- ¼ hrnčeka olej
- 1 vajce
- ½ KL soľ
Vanilková šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 1 PL Stužovač Liana Vanilka alebo podľa chuti
Ďalej potrebujeme
- olej na vymastenie formy
- cukor práškový na posypanie
- cukrárenský posyp
Produkty k receptu