Bezlepkový veľkonočný bochník
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 130 g zmes hrozienok a kandizovaného ovocia
- 150 ml mlieko
- 40 g maslo
- ½ kocky droždie
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 2 PL jablkový džús
- 2 PL cukor
- 1 KL soľ
Múková pasta
- 1,5 PL voda
- 1 PL Universal mix Liana
Na potretie
- 50 ml voda
- 1 PL cukor trstinový
- na podsypanie Bakery mix Liana
- Do 100 ml vlažného mlieka pridáme trochu cukru, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Vo zvyšnom mlieku necháme rozpustiť maslo. Hrozienka a kandizované ovocie zalejeme jablkovým džúsom a necháme postáť.
- Do kuchynského robota pridáme suroviny na cesto, nakysnutý kvások z droždia a vymiesime cesto. Neskôr vmiešame ovocie namočené v džúsi. Prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske premiesime nakysnuté cesto a vytvarujeme bochník. Preložíme do formy vymastenej olejom. Prikryjeme a necháme ešte 15 - 20 minút podkysnúť.
- Zmiešame Universal mix a vodu a pripravíme pastu, ktorú mikroténovým vreckom nastriekame na bochník do tvaru kríža.
- Rúru vyhrejeme na 220°C s menším plechom, ktorý položíme na dno rúry. Bochník pred pečením postriekame vodou, vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme 200 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Po 10 - tich minútach spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 180°C a dopečieme 30 minút. Po upečení potrieme bochník vodou zmiešanou s trstinovým cukrom.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 130 g zmes hrozienok a kandizovaného ovocia
- 150 ml mlieko
- 40 g maslo
- ½ kocky droždie
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 2 PL jablkový džús
- 2 PL cukor
- 1 KL soľ
Múková pasta
- 1,5 PL voda
- 1 PL Universal mix Liana
Na potretie
- 50 ml voda
- 1 PL cukor trstinový
- na podsypanie Bakery mix Liana
Produkty k receptu