Bezlepkový medový krémeš

  • Bezlepkový medový krémeš = závislosť na skvelej kombinácii jemného medového cesta a lahodného vanilkového krému.
pre recept na Bezlepkové medové rezy kliknite sem.
Bezlepkový medový krémeš
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto
400 g Cake mix Liana
120 g práškový cukor
70 g maslo
4 lyžice med
1 a 1/2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
2 vajcia
pár kvapiek rumová aróma
 
Krém :
1 l mlieka
3 ks Zlatý krém Liana
150 g práškový cukor
150 g maslo
rumová aróma na dochutenie
 
Šľahačka :
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
150 ml mlieko
 
Veľkosť plechu 24x37 cm

 

 

 

 

 

Postup

1. Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske na vláčnu hmotu. Rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a dáme na opačnej strane plechu o rozmeroch 24 x 37 cm do rúry upiecť pri teplote 180°C 7-10 minút.
 
2. Z mlieka a Zlatých krémov a Vanilínového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Povrch pudingu potrieme trochou masla, aby sa nám na povrchu nevytvorila kôrka.
 
3. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Natrieme na 1. plát. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a navrstvíme na krém. Prikryjeme 2. plátom a necháme na chladnom mieste 5 - 6 hodín odstáť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
 
Dobrý tip: 
Tento recept na cesto využijeme napr. aj pri Medových rezoch či Marlenke.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.