Bezlepkový medový krémeš
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 120 g práškový cukor
- 70 g maslo
- 4 lyžice med
- 1 a 1/2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
- 2 vajcia
- pár kvapiek rumová aróm
Krém
- 1 l mlieka
- 3 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 150 g maslo
- rumová aróma na dochutenie
Šľahačka
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
- Veľkosť plechu 24x37 cm
1. Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske na vláčnu hmotu. Rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a dáme na opačnej strane plechu o rozmeroch 24 x 37 cm do rúry upiecť pri teplote 180°C 7-10 minút.
2. Z mlieka a Zlatých krémov a Vanilínového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Povrch pudingu potrieme trochou masla, aby sa nám na povrchu nevytvorila kôrka.
3. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Natrieme na 1. plát. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a navrstvíme na krém. Prikryjeme 2. plátom a necháme na chladnom mieste 5 - 6 hodín odstáť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Tento recept na cesto využijeme napr. aj pri Medových rezoch či Marlenke.
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 120 g práškový cukor
- 70 g maslo
- 4 lyžice med
- 1 a 1/2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
- 2 vajcia
- pár kvapiek rumová aróm
Krém
- 1 l mlieka
- 3 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 150 g maslo
- rumová aróma na dochutenie
Šľahačka
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
- Veľkosť plechu 24x37 cm
Produkty k receptu