Bezlepkový krémeš z lístkovo - pľundrového cesta
Lístkovo - pľundrové cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml voda
- 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
- 15 g čerstvé droždie
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Krém
- 1 l mlieka
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 2 lyžice ryžová múka Liana
- 12 lyžíc cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 100 g maslo
- 4 ks žĺtky
- 4 ks bielky
Dodatky
- šľahačka
Postup lístkovo-pľundrové cesto
- Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
- Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca.
- Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 krát.Cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme vidličkou. Pečieme na opačnej strane plechu 15 minút pri teplote 180stupňov.
Postup plnka
- V mlieku rozmiešame cukor, Zlaté krémy, žĺtky, ryžovú múku a uvaríme puding.
- Do horúceho pudingu primiešame maslo a tuhý sneh z bielkov.
- Teplú plnku nanesieme na cesto a necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na vychladnutú plnku.
- Druhý plát cesta pokrájame na štvorce a pocukrujeme.
- Uložíme na šľahačku a necháme stuhnúť.
- Dorežeme okraje a podľa štvorcov na vrchu narežeme na krémeše.
Lístkovo - pľundrové cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml voda
- 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
- 15 g čerstvé droždie
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Krém
- 1 l mlieka
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 2 lyžice ryžová múka Liana
- 12 lyžíc cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 100 g maslo
- 4 ks žĺtky
- 4 ks bielky
Dodatky
- šľahačka
Produkty k receptu