Bezlepkové medové rezy
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
- 2 ks vajcia
- 2 ks žĺtky
- 200 g práškový cukor
- 2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
- 4 lyžice med
- 70 g rastlinný tuk
Plnka
- 1 l mlieko
- 3 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 250 g maslo
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 10 g maslo alebo 1 KL olej
Dodatky
- podľa chuti slivkový lekvár
- Veľkosť plechu 30 x 40 cm
1. Rukou vypracujeme jemné cesto z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 4 diely a každý uložíme na papier na pečenie. Cesto vyvaľkáme cca 1,5 cm od okraja. Vrch popicháme vidličkou a pečieme na obrátenom plechu asi 7 minút pri 200°C.
2. Upečené pláty necháme vychladnúť.
3. Na prvý plát natrieme plnku, priložíme druhý plát, na ktorý natrieme lekvár alebo džem, priložíme tretí plát, znova natrieme plnku a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme na pol hodinu a necháme v chladničke.
4. Vrch koláča potrieme plnkou a necháme stuhnúť.
5. Následne koláč polejeme čokoládovou polevou a narežeme na rezy.
Postup plnka:
1. V 1 l mlieka uvaríme 3 Zlaté krémy podľa návodu na obale (vrátane vanilínového cukru).
2. Vychladnutý krém prišľaháme do vyšľahaného masla s práškovým cukrom.
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
- 2 ks vajcia
- 2 ks žĺtky
- 200 g práškový cukor
- 2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
- 4 lyžice med
- 70 g rastlinný tuk
Plnka
- 1 l mlieko
- 3 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 250 g maslo
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 10 g maslo alebo 1 KL olej
Dodatky
- podľa chuti slivkový lekvár
- Veľkosť plechu 30 x 40 cm
Produkty k receptu