Bezlepkové medové rezy
Ingrediencie
Cesto:
450 g Cake mix Liana
2 ks vajcia
2 ks žĺtky
200 g práškový cukor
2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
4 lyžice med
70 g rastlinný tuk
Plnka:
1 l mlieko
3 ks Zlatý krém Liana
150 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g maslo
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 45% alebo 70%
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo alebo 1 KL olej
Dodatky:
podľa chuti slivkový lekvár
450 g Cake mix Liana
2 ks vajcia
2 ks žĺtky
200 g práškový cukor
2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
4 lyžice med
70 g rastlinný tuk
Plnka:
1 l mlieko
3 ks Zlatý krém Liana
150 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g maslo
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 45% alebo 70%
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo alebo 1 KL olej
Dodatky:
podľa chuti slivkový lekvár
Veľkosť plechu: 30 x 40 cm

Postup
1. Rukou vypracujeme jemné cesto z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 4 diely a každý uložíme na papier na pečenie. Cesto vyvaľkáme cca 1,5 cm od okraja. Vrch popicháme vidličkou a pečieme na obrátenom plechu asi 7 minút pri 200°C.
2. Upečené pláty necháme vychladnúť.
3. Na prvý plát natrieme plnku, priložíme druhý plát, na ktorý natrieme lekvár alebo džem, priložíme tretí plát, znova natrieme plnku a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme na pol hodinu a necháme v chladničke.
4. Vrch koláča potrieme plnkou a necháme stuhnúť.
5. Následne koláč polejeme čokoládovou polevou a narežeme na rezy.
Postup plnka:
1. V 1 l mlieka uvaríme 3 Zlaté krémy podľa návodu na obale (vrátane vanilínového cukru).
2. Vychladnutý krém prišľaháme do vyšľahaného masla s práškovým cukrom.
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.