Bezlepkové medové rezy

  • Na tento recept sú potrebné suroviny, ktoré má každá gazdinka doma. Ideálne je rezy jesť až na druhý deň, aby zvláčneli. Avšak trpezlivosť sa Vám vyplatí
pre recept na Bezlepkový medový krémeš kliknite sem.
Bezlepkové medové rezy
  • 71
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
2 ks vajcia
2 ks žĺtky
200 g práškový cukor
2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
4 lyžice med
70 g rastlinný tuk
 
Plnka:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
150 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g m
aslo

Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 45%
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo

Dodatky:
ríbezľový džem alebo slivkový lekvár
 

 



 

 

 

 

Postup

1.     Rukou vypracujeme jemné cesto z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 4 diely a každý uložíme na papier na pečenie. Cesto vyvaľkáme cca 1,5 cm od okraja. Vrch popicháme vidličkou a pečieme na obrátenom plechu asi 7 minút pri 200°C.
2.     Upečené pláty necháme vychladnúť.
3.     Na prvý plát natrieme plnku, priložíme druhý plát, na ktorý natrieme lekvár alebo džem, priložíme tretí plát, znova natrieme plnku a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme na pol hodinu a necháme v chladničke.
4.     Vrch koláča potrieme plnkou a necháme stuhnúť.
5.     Následne koláč polejeme čokoládovou polevou a narežeme na rezy.
 
Postup plnka:
1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale (vrátane vanilínového cukru).
2.     Vychladnutý krém pridáme do vyšľahaného masla s práškovým cukrom.
 
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

71
Počet hodnotení: 7
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.