Bezlepkový tvarohový krémeš
Ingrediencie
Cesto :
300 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor
2 ks vajcia
150 g maslo
Krém :
500 g tvaroh
120 g práškový cukor
500 ml mlieko
100 ml olej
40 g Zlatý krém Liana
1 ks vajce
4 ks žĺtok
Sneh :
6 ks vaječný bielok
6 PL kryštálový cukor
štipka soli
300 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor
2 ks vajcia
150 g maslo
Krém :
500 g tvaroh
120 g práškový cukor
500 ml mlieko
100 ml olej
40 g Zlatý krém Liana
1 ks vajce
4 ks žĺtok
Sneh :
6 ks vaječný bielok
6 PL kryštálový cukor
štipka soli
plech 33x23 cm
Postup
- 1. Vypracujeme cesto z Cake mix, cukru, masla a vajec.
- 2. Preložíme na pomúčený plech a rukou roztlačíme cesto. Môžeme použiť aj malý valček.
- 3. Urobíme krém. Do misky dáme tvaroh, cukor, olej, Zlatý krém, vajce, žĺtky, nakoniec mlieko a ručne vymiešame.
- 4. Vylejeme na cesto a dáme piecť na 200°C cca 20 minút. Po 20 minútach znížime teplotu na 150°C a ešte dopečieme 5 minút až budú okraje trochu hnedé.
- 5. Urobíme tuhý sneh z bielkov, soli a cukru.
- 6. Natrieme na koláč a vrch upravíme stierkou tak, aby nebol hladký.
- 7. Dáme piecť na 150°C 10 minút až sneh jemne zhnedne.
- 8. Necháme vychladnúť a pokrájame na štvorce.