Bezlepkový nesmrteľný orechový krémeš
Cesto
- 80 g kryštálový cukor
- 100 g mleté orechy
- 100 g rozdrvené piškóty podľa nášho receptu na Bezlepkové detské piškóty
- 5 ks bielky
- 2 ks žĺtky
- 50 ml olej
- 1 kávová lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
Pudingový krém
- 3 ks žĺtky
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 5 PL kryštálový cukor
- 700 ml mlieko
- 100 g maslo
Dodatky
- na vrch koláča 300 ml šľahačka, čokoláda na postrúhanie
1. Vaječné bielky vyšľaháme s polovicou kryštálového cukru na hustý sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a došľaháme.
3. Pridáme mleté orechy s rozdrvenými piškótami a kypriacim práškom do pečiva.
4. Jemne primiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech (38x28cm) vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečieme na 180 °C cca 10 minút.
6. Necháme vychladnúť a cesto rozdelíme na polovicu.
7. Na prvý plát natrieme pudingový krém a prikryjeme ho druhým plátom.
8. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na druhý plát.
9. Ozdobíme postrúhanou čokoládou.
10. Necháme vychladnúť a porežeme na štvorce.
Postup krém:
- 1. Dáme variť 500 ml mlieka.
- 2. V 200 ml mlieku rozmiešame žĺtky, Zlatý krém a cukor.
- 3. Do zovretého mlieka vmiešame pudingovú zmes.
- 4. Dáme znova pomaly variť až vznikne hustá, jemná hmota.
- 5. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo.
Cesto
- 80 g kryštálový cukor
- 100 g mleté orechy
- 100 g rozdrvené piškóty podľa nášho receptu na Bezlepkové detské piškóty
- 5 ks bielky
- 2 ks žĺtky
- 50 ml olej
- 1 kávová lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
Pudingový krém
- 3 ks žĺtky
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 5 PL kryštálový cukor
- 700 ml mlieko
- 100 g maslo
Dodatky
- na vrch koláča 300 ml šľahačka, čokoláda na postrúhanie
Produkty k receptu