Bezlepkový jablkový krémeš
Piškóta
- 5 ks vajcia
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g práškový cukor
- 3 lyžice vlažná voda
Jablková plnka
- 1 kg nastrúhané jablká
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
Vanilkový krém
- 700 ml mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 40 g kryštálový cukor
- 100 g práškový cukor
- 200 g maslo
Na ozdobu
- 250 ml smotana na šľahanie
- čokoláda na postrúhanie
1. Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň jablkovú plnku.
2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a upečieme v rúre na 175°C dozlatista.
3. Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého krému a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Na jablká rovnomerne rozotrieme vanilkový krém. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na krém. Nakoniec ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť.
Piškóta
- 5 ks vajcia
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g práškový cukor
- 3 lyžice vlažná voda
Jablková plnka
- 1 kg nastrúhané jablká
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
Vanilkový krém
- 700 ml mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 40 g kryštálový cukor
- 100 g práškový cukor
- 200 g maslo
Na ozdobu
- 250 ml smotana na šľahanie
- čokoláda na postrúhanie
Produkty k receptu