Bezlepkové viedenské rezy
Cesto
- 4 ks žĺtok
- 4 ks bielok
- 250 g cukor kryštálový
- 150 ml olej
- 100 ml horúce mlieko
- 250 g Cake mix Liana
Želé
- 1 liter voda
- 3 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 vrecká LianaVIT pomaranč
Šľahačka
- 500 ml živočíšna smotana na šľahanie alebo 300 ml rastlinná smotana na šľahanie
Ďalej potrebujeme
- 150 ml voda
- 2 PL LianaVIT pomaranč
- čokoládová poleva
Veľkosť formy
- 34x24cm
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Osobitne vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlej peny, postupne pridávame olej a mlieko. Ručne vmiešame Cake mix a zľahka sneh z bielkov.
- Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 175°C 20-25 minút. Necháme vychladnúť
- 600 ml vody dáme variť, vo zvyšnej vode rozmiešame LianaVITY a Zlaté krémy. Zmes následne vlejeme do vriacej vody a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Horúce vylejeme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme na pevnú šľahačku a rovnomerne rozotrieme na vychladnuté a stuhnuté želé.
- Bezlepkové piškóty namáčame v sirupe z vody a 2 PL LianaVITU pomaranč. Ukladáme na šľahačku.
- Na záver môžeme piškóty pomocou cukrárskeho vrecka ozdobiť čokoládovou polevou.
Dobrý tip:
Recept na bezlepkové piškóty nájdete tu.
Cesto
- 4 ks žĺtok
- 4 ks bielok
- 250 g cukor kryštálový
- 150 ml olej
- 100 ml horúce mlieko
- 250 g Cake mix Liana
Želé
- 1 liter voda
- 3 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 vrecká LianaVIT pomaranč
Šľahačka
- 500 ml živočíšna smotana na šľahanie alebo 300 ml rastlinná smotana na šľahanie
Ďalej potrebujeme
- 150 ml voda
- 2 PL LianaVIT pomaranč
- čokoládová poleva
Veľkosť formy
- 34x24cm
Produkty k receptu