- Domov
- Chutné recepty
- Torty
- Bezlepková karamelová torta
Bezlepková karamelová torta
2:30 (h:m)
8:30 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Kombo karamel a oriešky nikdy nesklamú.
Ingrediencie
Korpus
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 5 PL cukor práškový
- 1,5 PL voda
- 1,5 PL olej
- 5 ks vajcia
- štipka soli
Plnka
- 750 ml rastlinná šľahačka
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Karamel
- 80 ml smotana na šľahanie
- 150 g cukor
- 30 g maslo
Poleva
- 100 ml smotana na varenie
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 100 g biely smotanový jogurt
- lyžica práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- čokoládová nátierka na potretie korpusu
- mleté lieskové orechy na posypanie
- tortová forma s ø 22 cm
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Postup
- Na prípravu korpusu žĺtky, cukor, vodu, olej vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu Cake mix, kakao tmavé a opäť prešľaháme. Zľahka primiešame tuhý sneh a upečieme v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie 20 - 25 minút pri 180°C.
- Na prípravu plnky rastlinnú šľahačku a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha.
- Cukor upálime na karamel. Odložíme bokom a pomaly pridáme šľahačku, premiešame a vrátime späť na oheň. Miešame pokiaľ sa zmes neprepojí. Odstavíme a pridáme maslo. Miešame pokiaľ sa maslo neroztopí a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Na vychladnuté cesto natrieme väčšiu vrstvu čokoládovej nátierky a posypeme orechami. ¾ plnky natrieme na korpus, zarovnáme a nastriekame aj po obvode (aby stred ostal prázdny). Karamel nalejeme do stredu a tortu necháme aspoň 20 minút zatuhnúť v chladničke.
- Rozotrieme zvyšnú plnku a zarovnáme. Tortu necháme 1 - 2 hodiny v chladničke.
- Nakoniec čokoládu roztopíme nad parou, odložíme bokom a vmiešame biely jogurt, smotanu na varenie a cukor. Necháme mierne vychladnúť a polejeme tortu. Ozdobíme nasekanými orechami a necháme poriadne stuhnúť v chladničke, ideálne do nasledujúceho dňa.
Ohodnotiť recept
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
RDOtirpo
19.11.2023
<a href=http://prilig.sbs>can you buy priligy online</a> Albright JE, Stojkovska I, Rahman AA, Brown CJ, Morrison BE 2016 Nestin positive SOX2 negative cells mediate adult neurogenesis of nigral dopaminergic neurons in mice
Ingrediencie
Korpus
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 5 PL cukor práškový
- 1,5 PL voda
- 1,5 PL olej
- 5 ks vajcia
- štipka soli
Plnka
- 750 ml rastlinná šľahačka
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Karamel
- 80 ml smotana na šľahanie
- 150 g cukor
- 30 g maslo
Poleva
- 100 ml smotana na varenie
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 100 g biely smotanový jogurt
- lyžica práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- čokoládová nátierka na potretie korpusu
- mleté lieskové orechy na posypanie
- tortová forma s ø 22 cm
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu