- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková karamelová torta
Bezlepková karamelová torta
Trvanie: 00:150 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Kombo karamel a oriešky nikdy nesklamú.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 5 PL cukor práškový
- 1,5 PL voda
- 1,5 PL olej
- 5 ks vajcia
- štipka soli
Plnka
- 750 ml rastlinná šľahačka
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Karamel
- 80 ml smotana na šľahanie
- 150 g cukor
- 30 g maslo
Poleva
- 100 ml smotana na varenie
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 100 g biely smotanový jogurt
- lyžica práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- čokoládová nátierka na potretie korpusu
- mleté lieskové orechy na posypanie
- tortová forma s ø 22 cm
- Na prípravu korpusu žĺtky, cukor, vodu, olej vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu Cake mix, kakao tmavé a opäť prešľaháme. Zľahka primiešame tuhý sneh a upečieme v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie 20 - 25 minút pri 180°C.
- Na prípravu plnky rastlinnú šľahačku a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha.
- Cukor upálime na karamel. Odložíme bokom a pomaly pridáme šľahačku, premiešame a vrátime späť na oheň. Miešame pokiaľ sa zmes neprepojí. Odstavíme a pridáme maslo. Miešame pokiaľ sa maslo neroztopí a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Na vychladnuté cesto natrieme väčšiu vrstvu čokoládovej nátierky a posypeme orechami. ¾ plnky natrieme na korpus, zarovnáme a nastriekame aj po obvode (aby stred ostal prázdny). Karamel nalejeme do stredu a tortu necháme aspoň 20 minút zatuhnúť v chladničke.
- Rozotrieme zvyšnú plnku a zarovnáme. Tortu necháme 1 - 2 hodiny v chladničke.
- Nakoniec čokoládu roztopíme nad parou, odložíme bokom a vmiešame biely jogurt, smotanu na varenie a cukor. Necháme mierne vychladnúť a polejeme tortu. Ozdobíme nasekanými orechami a necháme poriadne stuhnúť v chladničke, ideálne do nasledujúceho dňa.
RDOtirpo
19.11.2023
<a href=http://prilig.sbs>can you buy priligy online</a> Albright JE, Stojkovska I, Rahman AA, Brown CJ, Morrison BE 2016 Nestin positive SOX2 negative cells mediate adult neurogenesis of nigral dopaminergic neurons in mice
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 5 PL cukor práškový
- 1,5 PL voda
- 1,5 PL olej
- 5 ks vajcia
- štipka soli
Plnka
- 750 ml rastlinná šľahačka
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Karamel
- 80 ml smotana na šľahanie
- 150 g cukor
- 30 g maslo
Poleva
- 100 ml smotana na varenie
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 100 g biely smotanový jogurt
- lyžica práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- čokoládová nátierka na potretie korpusu
- mleté lieskové orechy na posypanie
- tortová forma s ø 22 cm
Produkty k receptu