Bezlepkové venčeky
Cesto
- 250 ml voda
- 80 g maslo
- 150 g Cake mix Liana
- 3 ks vajce
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
Krém
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 125 g maslo
- 330 ml mlieko
- 5 PL čakankový sirup
- Najskôr si pripravíme odpaľované cesto. Dáme do nepriľnavého hrnca vodu s maslom a necháme rozpustiť. Následne pridáme Cake mix a vytvoríme cesto.
-
Cesto necháme trochu vychladnúť, prenesieme do mixéra a postupne jedno vajíčko po druhom zamiešame do cesta.
-
Nakoniec pridáme jednu lyžičku sódy a zamiešame.
-
Na plech vystlaný papierom na pečenie robíme venčeky, vždy dve vrstvy na seba. Najlepšie priamo na seba, aby sa pekne nafúkli.
-
Pečieme 20-25 minút pri 200°C, potom hneď vyberieme z rúry. Počas pečenia rúru neotvárame. Upečené necháme vychladnúť.
-
Pripravíme krém: Zlatý krém uvaríme rovnako ako puding. Keď vychladne, pridáme maslo. Celé to rozmixujeme a nakoniec pridáme čakankový sirup.
-
Venčeky pozdĺžne prerežeme a plníme krémom.
Cesto
- 250 ml voda
- 80 g maslo
- 150 g Cake mix Liana
- 3 ks vajce
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
Krém
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 125 g maslo
- 330 ml mlieko
- 5 PL čakankový sirup
Produkty k receptu