Bezlepkové slané chuťovky
- 250 g rastlinný tuk/maslo
 - 250 g nátierkové maslo
 - 125 g Bakery mix Liana
 - 125 g Cake mix Liana
 - 1/4 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
 - mak/sezam/ľanové semienka/celá rasca
 - syr
 
- Stuhnuté maslo nastrúhame, pridáme nátierkové maslo, Bakery mix, Cake mix, soľ a ručne vypracujeme cesto.
 - Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky.
 - Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na krekry či košíčky, vyvaľkáme cesto na tenko a vykrojíme rôzne tvary.
 - Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vybranými semienkami. Ak robíme aj slané košíčky, tie pred pečením popicháme vidličkou. Pečieme pri 200°C 8-10 minút.
 - Ak z cesta chceme pripraviť tyčinky, na pomúčenej pracovnej doske ho rozvaľkáme na hrubšie a pomocou rádielka narežeme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. Môžeme pridať aj semienka podľa vlastného výberu. Pečieme pri 200°C 15-18 minút.
 
- 250 g rastlinný tuk/maslo
 - 250 g nátierkové maslo
 - 125 g Bakery mix Liana
 - 125 g Cake mix Liana
 - 1/4 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
 - mak/sezam/ľanové semienka/celá rasca
 - syr
 
Produkty k receptu