Bezlepkové široké rezance na sladko alebo do fazuľovej polievky

  • Tieto široké rezance nie sú vhodné na sušenie, ale na uvarenie a priamu spotrebu. Výborné sú aj na druhý deň, nestvrdnú a nezlepia sa.
pre recept na Bezlepkové domáce rezance do polievky kliknite sem.
Bezlepkové široké rezance na sladko alebo do fazuľovej polievky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Universal mix Liana
1 lyžička soľ
2 vajcia
2 dcl voda
1 PL olej

Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
olej na pomastenie rezancov

 

 

 

Postup

1. Vo väčšej miske najprv premiešame suroviny vareškou. Potom rukou vypracujeme do kompaktného cesta.
2. Na pomúčenú pracovnú podložku dáme cesto a vytvoríme bochník, ktorý rozdelíme na 4 častí a každú časť vyvaľkáme na tenko.
3. Cesto posypeme múkou, aby sa pri krájaní nelepilo a narežeme pásy cca 7 cm široké. Uložíme ich na seba a nakrájame na rezance cca 1 cm široké. Rukami rezance roztrasieme, aby sa od seba oddelili, preložíme na podnos a týmto postupom pripravíme všetky cestá.
4. Medzitým dáme variť vodu do väčšieho hrnca. Do zovretej  vody uložíme rezance, pomiešame a necháme povariť cca 5 minút. Rezance občas premiešame. 
5. Sitkom vytiahneme uvarené rezance. Na dno misy nalejeme trocha oleja, vložíme rezance, premiešame, aby sa olej dostal všade a aby sa rezance nezlepili. Rezance vkladáme do hrnca vždy až do vriacej vody!
6. Nakoniec rezance dochutíme podľa seba na sladko - s kakaom, makom, tvarohom.

Dobrý tip:
Rezance sú výborné aj do domácej hustej fazuľovej polievky. Fazuľu, klobásu, mrkvu a cesnak uvaríme do mäkka. Zahustíme zápraškou z Universal mix. Osolíme, okoreníme, dochutíme vňaťkou a podávame s rezancami.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.