Bezlepkové široké rezance na sladko alebo do fazuľovej polievky
- 500 g Universal mix Liana
- 1 lyžička soľ
- 2 vajcia
- 2 dcl voda
- 1 PL olej
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na pomastenie rezancov
1. Vo väčšej miske najprv premiešame suroviny vareškou. Potom rukou vypracujeme do kompaktného cesta.
2. Na pomúčenú pracovnú podložku dáme cesto a vytvoríme bochník, ktorý rozdelíme na 4 častí a každú časť vyvaľkáme na tenko.
3. Cesto posypeme múkou, aby sa pri krájaní nelepilo a narežeme pásy cca 7 cm široké. Uložíme ich na seba a nakrájame na rezance cca 1 cm široké. Rukami rezance roztrasieme, aby sa od seba oddelili, preložíme na podnos a týmto postupom pripravíme všetky cestá.
4. Medzitým dáme variť vodu do väčšieho hrnca. Do zovretej vody uložíme rezance, pomiešame a necháme povariť cca 5 minút. Rezance občas premiešame.
5. Sitkom vytiahneme uvarené rezance. Na dno misy nalejeme trocha oleja, vložíme rezance, premiešame, aby sa olej dostal všade a aby sa rezance nezlepili. Rezance vkladáme do hrnca vždy až do vriacej vody!
6. Nakoniec rezance dochutíme podľa seba na sladko - s kakaom, makom, tvarohom.
Dobrý tip:
Rezance sú výborné aj do domácej hustej fazuľovej polievky. Fazuľu, klobásu, mrkvu a cesnak uvaríme do mäkka. Zahustíme zápraškou z Universal mix. Osolíme, okoreníme, dochutíme vňaťkou a podávame s rezancami.
- 500 g Universal mix Liana
- 1 lyžička soľ
- 2 vajcia
- 2 dcl voda
- 1 PL olej
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na pomastenie rezancov
Produkty k receptu