Bezlepkové perníčky v cukrovej poleve
Cesto (hrnček 250 ml)
- 2 a ½ hrnčeka Fine mix Liana
- ½ hrnčeka práškový cukor
- 1 ks vajce (M)
- ½ hrnčeka polohustý med
- 80 g zmäknuté maslo
- voda (podľa potreby)
Ďalej potrebujeme
- 1 PL Poleva punčová Liana / Poleva citrónová Liana
- 100 g práškový cukor
- 2 -3 PL voda (podľa potreby)
1. Fine mix, med, cukor, vajce a maslo spolu zmiešame v jednej nádobe.
2. Vypracujeme hladké cesto. Konzistencia cesta musí byť lepkavá, no závisí aj od hustoty použitého medu. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Ak príliš riedke, pridáme múku. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať asi polhodinu v chladničke.
3. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C 9- 10 minút. Rúru je potrebné sledovať a nenechávať v nej perníčky príliš dlho. Nesmú sa pripáliť, aby nevyschli.
4. Pripravíme si polevu: Citrónovú/ punčovú polevu, práškový cukor a studenú vodu zmiešame do jednoliatej hmoty. Hustotu polevy si upravujeme pridaním vody alebo cukru.
5. Vychladnuté perníčky namáčame v punčovej a citrónovej poleve. Ak ich chceme mať dlho mäkké, perníčky dáme do uzavretej nádoby a pridáme k nim rozkrojené jabĺčko. Perníčky nasajú vlhkosť a tak vydržia dlho čerstvé.
Ak počas pečenia perníčky praskajú, cesto je riedke. Pri ďalšej várke (z toho istého cesta) je potrebné primiešať Fine mix alebo Universal mix.
Cesto (hrnček 250 ml)
- 2 a ½ hrnčeka Fine mix Liana
- ½ hrnčeka práškový cukor
- 1 ks vajce (M)
- ½ hrnčeka polohustý med
- 80 g zmäknuté maslo
- voda (podľa potreby)
Ďalej potrebujeme
- 1 PL Poleva punčová Liana / Poleva citrónová Liana
- 100 g práškový cukor
- 2 -3 PL voda (podľa potreby)
Produkty k receptu