Bezlepkové medovníčky - mäkké

Bezlepkové medovníčky - mäkké

Trvanie: 02:30 (h:m)
Medovníčky k Vianociam neodmysliteľne patria. S cestom sa pracuje dobre a medovníčky ostanú mäkučké
Ingrediencie
Cesto
Poleva bielková
Na potretie
  • 1 ks žĺtok + 1 lyžica voda na potretie

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Zmiešame Universal mix a Fine mix s práškovým cukrom a postupne pridáme vajcia, zmäknuté maslo, med a sódu bikarbónu.

2. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať 24 hodín v chladničke.

3. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 10 minút.

4. Ešte horúce potrieme žĺtkom s vodou.

Postup bielková poleva:

1. Bielok a 3x preosiaty práškový cukor ručne zmiešame so zemiakovým škrobom. Zmes miešame cca 20-30 minút.

2. Vrecko naplníme polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Poleva bielková
Na potretie
  • 1 ks žĺtok + 1 lyžica voda na potretie

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné