- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové makové linecké kolieska
Bezlepkové makové linecké kolieska
Trvanie: 45 minút (h:m)
Porcie: 45 (ks)
Obľúbené linecké kolieska v makovej verzii.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 320 g Universal mix Liana
- 120 g mletý mak
- 120 g práškový cukor
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 180 g zmäknutý rastlinný tuk
- 2 žĺtky
Plnka
- čokoládovo - orieškový krém alebo džem
1. Zo všetkých surovín pripravíme cesto a odložíme ho cca na 60 minút do chladničky.
2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke na 0,5 cm hrúbku. Pomocou formičiek na vykrajovanie vykrojíme z cesta rôzne tvary. Plech vystelieme papierom na pečenie a linecké koláčiky upečieme pri 180 - 190°C 10 - 15 minút.
3. Vychladnuté linecké kolieska naplníme podľa chuti džemom alebo čokoládovo - orieškovým krémom, spojíme dve kolieska a posypeme cukrom.
Dobrý tip:
Cesto je dosť krehké, preto je lepšie ho vaľkať po častiach.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 320 g Universal mix Liana
- 120 g mletý mak
- 120 g práškový cukor
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 180 g zmäknutý rastlinný tuk
- 2 žĺtky
Plnka
- čokoládovo - orieškový krém alebo džem
Produkty k receptu