- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková krtkova torta do pohárov
Bezlepková krtkova torta do pohárov
Trvanie: 00:45 (h:m)
Porcie: 6 (ks)
Obľúbená krtkova (bezlepková) torta v jednoduchšej verzii - do pohárov. Veľmi rýchly recept, v ktorom nie je potrebný čas na tuhnutie, takže sa môže ihneď podávať.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 2 lyžice Cake mix Liana
- 3 lyžice cukor práškový
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
- 1 lyžica voda
- 1 lyžica olej
- 20g Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
- 3 ks vajcia
Krém
- 550 ml mlieko
- 3 lyžice kryštálový cukor
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Ďalej potrebujeme
- 2 banány
- tortovú formu Ø 26 cm
- Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. V druhej miske žĺtky vyšľaháme s cukrom, olejom a vodou do peny. Zašľaháme Cake mix, kakao tmavé a zľahka vmiešame tuhý sneh. V tortovej forme upečieme tenký korpus. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 10 minút. Necháme korpus vychladnúť.
- Zo 400 ml mlieka, Zlatého krému a cukru uvaríme hustý krém a za občasného miešania necháme prechladnúť.
- V 150 ml vychladeného mlieka vyšľaháme Šľahačkové potešenie do tuha. Vychladnutý krém prešľaháme ručným šľahačom a vmiešame pripravenú šľahačku.
- Navrstvíme do pohárov striedavo rozmrvený korpus, krém, nakrájaný banán na kolieska, opäť krém a na vrch urobíme kopček z rozmrveného korpusu.
Dobrý tip:
Tento dezert je veľmi rýchly a nie je potrebný žiaden čas na tuhnutie. Môže sa podávať hneď ako sa pripraví.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 2 lyžice Cake mix Liana
- 3 lyžice cukor práškový
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
- 1 lyžica voda
- 1 lyžica olej
- 20g Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
- 3 ks vajcia
Krém
- 550 ml mlieko
- 3 lyžice kryštálový cukor
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Ďalej potrebujeme
- 2 banány
- tortovú formu Ø 26 cm
Produkty k receptu