Bezlepková dvojfarebná bublanina s jahodami
Cesto
- 3 ks vajce
- štipka soli
- 160 g kryštálový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 120 ml olej
- 200 ml teplé mlieko
- 300 g Cake mix Liana
- 1/2 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL Kakao tmavé Liana
- trochu vody
Ďalej potrebujeme
- jahody
- plech: 25 cm x 25 cm
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny, postupne prilievame olej a mlieko.
- Sódu bikarbónu vmiešame do zmesi Cake mix, ktorú následne vmiešame do žĺtkovej masy. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Dve tretiny cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do jednej tretiny cesta pridáme kakao rozmiešané v troche vody. Kakaové cesto vylejeme navrch.
- Poukladáme jahody a pečieme 30-35 minút pri 170°C.
Jahody môžete nahradiť ľubovoľným ovocím, ktoré máte po ruke (čerešne, slivky, bobuľové ovocie).
Dĺžku pečenia prispôsobíme veľkosti plechu a hrúbke cesta.
Cesto
- 3 ks vajce
- štipka soli
- 160 g kryštálový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 120 ml olej
- 200 ml teplé mlieko
- 300 g Cake mix Liana
- 1/2 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL Kakao tmavé Liana
- trochu vody
Ďalej potrebujeme
- jahody
- plech: 25 cm x 25 cm
Produkty k receptu