- Domov
- Chutné recepty
- Bábovka s vaječným likérom
Bábovka s vaječným likérom
Trvanie: 00:60 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Na raňajky s džemom a kakaom, po obede ako dezert. Všetci ju máme radi na akýkoľvek spôsob :)
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 125 g hladká múka
- 3 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 200 g cukor práškový
- 250 ml olej
- 250 ml vaječný likér
- 5 vajec
1. Múku, Zlatý krém, Kypriaci prášok do pečiva, práškový a Vanilínový cukor premiešame v miske. Pridáme tekuté suroviny - vajcia, olej, vaječný likér a všetko spolu dobre vyšľaháme. Oddelíme 1/3 cesta a pridáme Kakao tmavé.
2. Cesto postupne nalievame do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Najprv nalejeme väčšiu časť svetlého cesta, potom kakaové cesto a nakoniec opäť svetlé cesto.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 5 - 10 minút. Potom teplotu znížime na 165°C a dopečieme 50 minút. Hotovú upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu receptu pripravíme zámenou hladkej múky za 125 g Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok do pečiva Liana.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 125 g hladká múka
- 3 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 200 g cukor práškový
- 250 ml olej
- 250 ml vaječný likér
- 5 vajec
Produkty k receptu